A K+F projektek
A söripari innovációs folyamatokban való aktív részvételét a vállalat az ökológiai lábnyom folyamatos csökkentése miatt tekinti a legfőbb célnak, amely során a víz- és energiafelhasználásnak is folyamatosan csökkennie kell.
A főbb fejlesztési irányokat Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetése alatt működő K+F-csapat dolgozza ki. Kutatásuk olyan eljárásokra irányul, melyek a legmagasabb standardokat biztosítják a helyi Mecsekből eredő vízforrás, a hazai búza- és árpamaláta valamint a német komlók felhasználása mellett.
A K+F projektek között kiemelt a HUNBIO-konzorcium, amelynek tagjai a Szegedi Gabonakutató Intézet, a Szarvasi Agrár Zrt., a Hubai Ökogazdaság. A részben úniós támogatással finanszírozott kutatói munka célja az, hogy a hazai ökológiai alapanyagbázisnak a Sörgyártás melléktermékei – különös tekintettel a sörtörkölyre – minél kisebb ökológiai terhelést jelentsenek, miközben ezek a melléktermékek értékes takarmány, illetve humán élelmiszer alapanyagok összetevőivé.