Manapság az aromakomlók használata virágkorát éli a söriparban
A kézműves sörforradalomnak köszönhetően elterjedt sörtípusok, pl. Pale Ale, APA, IPA, változatos ízvilágú, elsősorban az Egyesült Államokból származó aromakomlókra épülnek. Ezek a komlók a német vagy cseh nemes komlókkal ellentétben citrusos, trópusi gyümölcsös, dinnyés, barackos aromákat kölcsönöznek a sörnek. A Pécsi Sörfőzdében előszeretettel használjuk a népszerű Citra, Cascade, Mandarina Bavaria komlókat a sörök izgalmasabbá tételéhez, azonban idén először egy különleges amerikai komló, az Amarillo tovább gazdagítja söreink ízvilágát. Az Amarillo-t nagyon magas mircén tartalma teszi különlegessé, ami intenzív narancsos-citrusos aromát kölcsönöz a sörnek, ezt némi virágos, barackos, dinnyés karakter egészíti ki. Ez a jellegzetes aroma akkor érvényesül a legjobban, ha hidegkomlózással kerül a sörbe. Idén nyártól ez a komló teszi még ízletesebbé a Pécsi Prémium Szűretlen Pils-t és a BIO Pécsi Pale Ale-t, emellett a Cascade és Mandarina Bavaria komlókat kiegészítve kölcsönöz még intenzívebb, citrusosabb aromát a Pécsi Craft APA-nak.