A hagyományos sörfőzés a nyíltkádas erjesztéssel történik. Az erjedés optimális folyamatához a főzet megfelelő és állandó 8,5 Celsius fokos hőmérsékletére van szükség, melynek ellenőrzését két óránként, hagyományos, rézből készült merülő kézi hőmérővel történik. Ennek a gondoskodásnak köszönhetően a kádban egy 10-15 cm vastag, egybefüggő habkorona alakul ki. Mindez, az erjesztőkád mellett állva fantasztikus látvány és hangulat, maga az élő pécsi sörtörténelem!
A hétnapos fő erjedési folyamat után a sört egy évszázados módszer segítségével, a gravitáció elvével az ászoktartályba kerül. Miért fontos ez a fejtési technika? Mert ennek a kíméletes eljárásnak köszönhetően a sörben már meglévő kötött széndioxid nem szabadul fel, és ez fontos tényező a Pécsi Sörök egyedi karakterének kialakulásában.
Az ászokolás hosszú ideig, 3-4 hétig is eltart. Ekkor alakul ki a hagyományos Pécsi Sör bársonyosan telt íze, gyöngyöző széndioxidja és különleges karakterű zamata.